söndag 22 september 2013

Vildvittrorna finns även i SL



Igår när jag var på Yadkin för ovanlighetens skull så insåg jag en sak. Det finns vildvittror i Second life. De är dock förklädda till shemales i denna värld och har en otroligt dålig klädsmak, skovalen ska vi inte ens gå in på. De skulle behöver gå en kurs i hur man sätter på sig skor i Second life. Någon borde tala om för dessa varelser att man ska ta på sig ALLT som följer med mappen. Men annars beter de sig precis likadana som vildvittror.

Ni minns väl dessa varelser från Astrid Lindgren´s Ronja Rövardotter? De är stora svarta rovfåglar som kraxar och vill klösa alla de ser nere på marken. Blodet ska flyta kraxar de ofta och är riktigt otäcka varelser. 

De har en egenhet. När de inte ser någonting så finns det inte längre för dom. Det slutar existera helt enkelt. Då kraxar de "syns inte.....finns inte". Det är med precis detta beteende de går genom SL världen också. Genom att blocka folk som säger emot de eller säger obehagliga sanningar så använder dessa varelser blockfunktionen. Och då "finns" ju inte den människan längre. Det verkar ju behändigt kan tycka. MEN . märk väl att vildvittorna inte fungerar som vi andra avatarer i SL.När vi sätter någon på blocklistan så slutar vi att bry oss om den personen. 

Så fungerar inte dessa vildvittror. De tar alla chanser de kan att skriva spydigheter i local, på bloggar eller på sina egna facebook väggar så fort dessa blockade avatarer gör eller säger något som inte passar dessa odjur. Allt för att nedvärdera och smutskasta dessa deras självutnämnda "fiender". 

Det är inte många som ser deras rätta jag utan de gör allt för att dölja att de egentligen är vildvittror. De försöker med alla medel att vara klämkäcka och dra dåliga vitsar i local som ingen fattar. Allt för att försöka dra uppmärksamheten ifrån sig själva. 

Men i själva verket är det ofta de själva som drar igång de olägenheter de hamnar i. Jag tror att de genom åren på Second life har blivit sämre och sämre på att vara just vildvittror och blivit mera som SL avatarer är mest. De ser fast de inte SKA eller VILL se. 

Mitt råd till dessa vildvittror är att försöka gå tillbaka till sitt ursprung. Dvs "syns inte.....finns inte". För OM de bara gjorde så att när blockfunktionen slagit in så är personen verkligen luft fullt ut. Då låter man bli att bry sig om vad personen gör eller säger i alla världar. Den lixom slutar att existera helt och fullt. Om vildvittrorna lydde detta råd skulle de genast märka hur lugnt och fridfullt deras liv i Second life skulle bli. 




Tjenixen Helene 

1 kommentar: